Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

 

Seznamy ztracených a nalezených věcí

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Svátek

Dnes je 20.1.2019

Svátek má Ilona

Univerzální překladač

Překlad (translations)

Czech English French German Italian Polish Russian Spanish

Návštěvnost

Návštěvnost:

ONLINE: 12
DNES: 402
TÝDEN: 3586
CELKEM: 530811

Obsah

 

G D P R

Nařízení (EU) 2016/679 neboli GDPR (General Data Protection Regulation) představuje právní rámec ochrany osobních údajů platný na celém území EU. GDPR přebírá všechny dosavadní zásady ochrany a zpracování údajů, na nichž je unijní systém ochrany osobních údajů postaven. Obecné nařízení od 25. května 2018 stanovuje pravidla pro zpracování osobních údajů, včetně práv subjektu údajů (fyzické osoby). V českém právním prostředí tak obecné nařízení od 25. května 2018  nahradí zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, který v současné době stanovuje povinnosti a práva při zpracování osobních údajů.

Pro splnění povinností vyplývajících z obecného nařízení rada města Kožlany schválila dne 21.05.2018 směrnici pro nakládání s osobními údaji.  Dále GDPR zavádí povinnost jmenovat pověřence pro ochranu osobních údajů. Hlavním úkolem pověřence DPO (Data Protection Officer) je monitorování souladu zpracování osobních údajů s povinnostmi vyplývajícími z nařízení, provádění interních auditů, školení pracovníků a celkové řízení agendy interní ochrany dat.

Pověřencem pro ochranu osobncích údajů byl jmenován pan Roman Svoboda tel.: 722 796 533, email: roman.svoboda@sms-sluzby.cz

 


 

Zde jsou dostupné dokumenty přijaté v rámci implementace GDPR do činností města a městského úřadu:

 

Směrnice pro nakládání s osobním údaji

Smlouva o poskytování služeb pověřence pro ochranu osobních údajů